Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

Vicdansız Cezalarla, Dardaki Vatandaş Gelir Kapısı Olarak Görüldü

Tek Adam Hükümeti, pandemi koşullarında gerekli tedbirleri almadan, pandemi yasaklarını ihlal ederek miting ve kurultay düzenleme sorumsuzluğunu göstermiştir. Toplum sağlığını hiçe sayarak kongrelere taşınanların maske kuralını ihlal etmesine sessiz kalmıştır. Buna karşın on binlerce vatandaşa maske takmadığı gerekçesiyle en az 900 TL’den idari para cezası kesilmiştir. Asgari ücret 2.825 TL iken, sokağa çıkma yasağının ihlali gerekçesiyle kesilen cezanın tutarı 3.150 TL olarak belirlenmiştir. Zaten ekonomik darboğazdaki vatandaşlara keyfi uygulanan idari para cezaları zorunlu nedenlerle sokağa çıkan çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına neden olmuştur.

2020’nin ilk 11 ayında kesilen idari para cezaları, 8,2 milyar TL’yi bulmuştur. Ocak 2021 itibarıyla 1 milyon 850 bin kişiye idari para cezası kesilmiş, yalnızca 2020’nin ilk üç ayında pandemi kuralları ihlali nedeniyle idari para cezası kesilen vatandaş sayısı ise 250 bini aşmıştır. Halkımızın destek anlamında eline hiçbir şey geçmezken idari para cezaları üzerinden vatandaş gelir kapısı olarak görülmüştür.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Mart ayından itibaren iki aylık periyotlarla ihtiyaç sahibi 2 milyon 667 bin kişiye 274 milyon destek verileceğini açıklamıştır.

Ayrılan yardım bütçesinden kişi başına iki aylık yalnızca 103 TL düşmektedir. 300 gramlık bir formül mamanın bile 65 TL civarında olduğu düşünüldüğünde bir anne yapılan yardımla iki paket formül mama bile alamamaktadır. Bu yardım miktarı, Sarayın bakanlarının, ailelerin ihtiyaçlarından ne kadar kopuk olduğunun ve sorunları umursamadığının en çarpıcı göstergelerindendir.