Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Microsoft ile Apple arasında tartışma devam ediyor!

Microsoft, çoğu Apple'a odaklanan, teknoloji şirketlerinin uygulama mağazalarını nasıl yönetmeleri gerektiği konusunda tartışma başlattı!

Microsoft Perşembe günü yaptığı açıklamada, geliştiricilere uygulama mağazasında daha fazla kontrol sağlayacağını ve App Store’daki sağlam tutumu için artan baskıyla karşı karşıya olan Apple ile keskin bir tezat oluşturacağını söyledi.

UYGULAMACILARA FARKLI SATMA HİZMETLERİ OLANAĞI

Microsoft, uygulama mağazası Microsoft Store için müşterilerin bilgisayar işletim sistemi Windows 10’a program yüklemek için kullanabilecekleri 10 “ilkeyi” benimsediğini söyledi. Yönergeler, geliştiricilere uygulamalarında ve web sitelerinde farklı hizmetler satma olanağı vermeyi ve kullanıcıların ve geliştiricilerin üçüncü taraf uygulama mağazalarına erişmesine izin vermeyi içerir.

Duyuru, uygulama mağazası Apple’ınkinden daha açık olan Microsoft için politikada önemli bir değişiklik değildi. Ancak büyük teknoloji şirketlerinin, geliştiriciler ve tüketiciler arasında güçlü bir bekçi görevi gördükleri uygulama mağazalarını nasıl yönetmeleri gerektiğine dair şiddetli tartışmaya güçlü bir ses kattı.

Microsoft’un genel danışman yardımcısı Rima Alaily, yaklaşımı duyuran bir blog gönderisinde , ilkelerin “seçimi teşvik etmeyi, adaleti sağlamayı ve yeniliği teşvik etmeyi” amaçladığını söyledi .

EPİC GAMES APPLE’I UYGULAMA GELİŞTİRİCİLERİNİ AŞIRI ÜCRETLENDİRMEKLE SUÇLADI

Apple, uygulama pazarları konusundaki tartışmanın merkezinde yer alıyor çünkü geliştiricileri, uygulamalarını son derece kazançlı App Store aracılığıyla iPhone ve iPad’lerde dağıtmaya zorluyor ve ardından bu uygulamaların satışlarından yüzde 30 kesinti yapıyor. Popüler Fortnite oyununun yapımcısı Epic Games, Apple’ı bir antitröst davasında uygulama geliştiricilerini aşırı ücretlendirmek için boyutunu kötüye kullanmakla suçladı. Salı günü, House milletvekilleri Apple’ın iPhone’lar ve iPad’ler için uygulama pazarında tekel sahibi olduğunu ve tüketiciler için daha yüksek fiyatlara yol açtığını iddia etti .

APPLE AAP STORE’NİN GÜVENİRLİĞİNİ SAVUNDU

Apple, App Store’unu savundu ve House raporunun bulgularını sorguladı ve geliştiricilerin sağladığı kesintinin sektörde standart olduğunu ve geliştiricilerin, müşterilerin iPhone ve iPad’lerde uygulamaları güvenli bir şekilde indirmeye duydukları güvenin altında geliştiğini söyledi.

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, “App Store, bir düzine yıl önce hayal bile edilemeyen yeni pazarlar, yeni hizmetler ve yeni ürünler sağladı ve geliştiriciler bu ekosistemden birincil yararlananlar oldu” dedi. Microsoft’un duyurusu hakkında yorum talebine yanıt vermedi.

Microsoft’un ilkeleri , uygulama geliştiricilerini temsil eden yeni bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Uygulama Adaleti Koalisyonu tarafından yapılan teklifleri büyük ölçüde yansıtıyor . Grubun üyeleri arasında Epic Games, Spotify ve Tinder’in geliştiricisi Match Group yer alıyor. Koalisyon, büyük uygulama mağazalarının standartlarını değiştirme umuduyla daha küçük şirketlerin tepkisini koordine etmeyi amaçladığını söyledi.

Alaily, Microsoft’un standartlara olan bağlılığının, uygulama mağazası modelini değiştirip değiştirmemeyi düşünürken düzenleyiciler ve kanun koyucular için “verimli” bir örnek olabileceğini umduğunu söyledi.

Microsoft’un uygulama mağazası, müşterilerin bir bilgisayardan yeni programlar almasının tek yolu veya hatta birincil yolu değildir. Çoğu kullanıcı bunları bir geliştiricinin web sitesinden indirir. Şirket halihazırda oyun akışı platformu Steam gibi Windows 10’da başka uygulama mağazalarına izin veriyor.

Ancak Microsoft’un kendisi de bir geliştiricidir ve son zamanlarda Apple ile tüm oynayabileceğiniz kadar oynayabilirsiniz bulut oyun uygulaması konusunda çatıştı , bu da kullanıcılara tek bir arayüz üzerinden birçok oyuna erişim sağlıyor. Apple, her oyunun bağımsız bir oyun olarak Apple tarafından onaylanması ve Apple’a pay vermesi gerektiğini söyledi. Temmuz ayında, Microsoft’un başkanı Brad Smith, House antitröst komitesine Apple’ın davranışının, Microsoft’u onlarca yıl önce antitröst sorunlarına sürükleyen kontrol edici uygulamalara benzediğine inandığını söyledi .

Alaily, “Bir uygulama geliştiricisi olarak, kullanıcılarımız beklemese veya istemese bile uygulamalarımızda hizmet satmamızı gerektiren diğer uygulama mağazalarından bazen hayal kırıklığına uğradık ve bunu karlı bir şekilde yapamayız” diye yazdı. . ”

Microsoft, ilkelerinin farklı bir iş modeli izlediğini iddia ettiği Xbox oyun konsolu için geçerli olmayacağını söyledi. Oyun konsollarının çok az karla ya da hiç kâr etmeden ya da bazen maliyetin altında satıldığını ve bunun yerine geliştirme maliyetlerini oyunlar aracılığıyla telafi ettiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir