Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Kalsiyum takviyesi ölüm riskini artırıyor

Diyetiniz yoluyla yeterli miktarda kalsiyum alırsanız, ekstra kalsiyum takviyeleri aslında kalp hastalığı ve ölüm riskini artırabilir.

Kalsiyum, diyette bol miktarda bulunan ve vücutta kilit rol oynayan minerallerden biridir. Serum kalsiyum seviyesi sıkı bir şekilde düzenlenir ve kalsiyum emilimini daha verimli hale getirerek yetersiz alım ayarlanır ve böbrekler daha az kalsiyum salgılar.

Kalsiyum da iskeletten mobilize olur ve bu da kemik kaybına yol açarak kırık riskini artırır. Yaşlılarda kırıkları önlemek için önceki ve güncel kılavuzlar düşük kalsiyum alımından kaçınılmasını önermiştir. Kalsiyum takviyesi almak yaygınlaştı ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yaşlı ve orta yaşlı kadınların yüzde 60’ından fazlası düzenli olarak kalsiyum takviyesi kullanıyor.

Araştırmacılar, diyet ve takviyeler yoluyla uzun süreli kalsiyum alımı, herhangi bir nedenle ölüm ve kardiyovasküler hastalık insidansı arasındaki bağlantıya daha yakından baktılar.

Diyet ihtiyacı karşılıyorsa takviyelerden kaçının

Önceki çalışmalar, düşük kalsiyum alımının (günde 700 mg’dan az) iskemik kalp hastalığından daha yüksek mortalite ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Randomize kontrollü çalışmaların üç yeniden analizi, sürekli olarak, kalsiyum takviyesi ile hem miyokard enfarktüsü hem de felç oranının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bu bulgular, yaşlılarda kemik kırıklarını önlemek için, yüksek kalsiyum alımına bağlı olası ciddi hastalıklardan kaçınırken, yeterli kalsiyum alan kişilerde kalsiyum alımını artırmaya değil, düşük kalsiyum alımına odaklanılması gerektiğini göstermektedir.