Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kültür Sanat

Netflix: Türkiye’den gelen talep üzerine ‘Designated Survivor’ bölümünü kaldırdı

Netflix’in siyasi gerilim dizisi “Designated Survivor”ın bir bölümünü ülkenin sansür kurulunun talebi üzerine Türkiye’de kaldırdığını bildirdi.

İkinci sezondan (gösterinin hala ABC tarafından yapıldığı zaman) yedi numaralı bölüm, Troy Çaylak’ın oynadığı hayali bir Türk cumhurbaşkanını antagonist olarak gösteriyor. Kiefer Sutherland gösteriyi ABD Başkanı Tom Kirkman olarak yönetiyor.

Yayıncı yaptığı açıklamada, “Türkiye’den gelen bir talebin ardından, yalnızca Türkiye’de Netflix’ten Designated Survivor’ın bir bölümünü yerel yasalara uymak için kaldırdık” dedi.

Bölüm, 2016 darbe girişimini planlamakla suçlanan FETÖ terör örgütü üyelerine yönelik devam eden soruşturmalara atıfta bulunuyordu.

Yapımcılığını Mark Gordon Company ve Kinberg Genre tarafından yapılan dizi, iki sezon boyunca ABC’de yayınlandı. ABD ağı tarafından iptal edildikten sonra, eOne ve Netflix üçüncü bir dizi hazırladı ve gösteriyi 2019 yazında yayınlandıktan sonra iptal etti.

Şubat ayında Netflix, Suudi Arabistan’da Hasan Minhaj ile “Vatanseverlik Yasası”nın birinci bölümünü ve hem “Mesih’in Son Günaha” hem de “Vatanseverlik Yasası”nı kaldırmak da dahil olmak üzere, hükümet taleplerine uygun olarak başlıkları hizmetten kaldırdığını dokuz kez açıkladı. Son Akşamdan Kalma” Singapur’da öyle.