Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

TOKİ vatandaşı borçlandırırsa CHP’li belediyeler ödeyecek!

Yangın bölgesindeki yurttaşların AFAD ve TOKİ tarafından borçlandırılacağına yönelik bilgileri olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu borcun CHP’li 11 büyükşehir belediyesi başkanlarınca karşılanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“TOKİ ve AFAD da kendi üzerine düşen görevi verilen talimatlar doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyor. Ama bu görevi yaparken vatandaşlara belli bir belge imzalatıyorlar. Bunu da gayet doğal karşılıyoruz. Dolasıyla belli bir bedel ödüyorlar, bunu da sevinçle karşılıyoruz. Ama daha sonra yapılacak olan konutlar dolasıyla vatandaşların belli bir miktar borçlandırılacağı yönünde bilgimiz de var. Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, ister TOKİ ister AFAD; vatandaşı herhangi bir şekilde borçlandırdığında, yanan veya yıkılan binasını yeniden yaptığında, biz 11 büyükşehir belediyesi olarak, belediye başkanlarımız vatandaşa yüklenen bu borcun tamamını belediye başkanlarımız karşılayacak. Hiçbir vatandaşımız elini cebine atmayacak. Ama bunu hükümet yaparsa mutlu oluruz, yapmazlarsa bunu tamamını biz yapacağız” dedi.