Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Londra’da binlerce kişi Taliban yönetimini protesto etti

Binlerce kişi Cumartesi günü Londra’nın merkezinde, Afganistan’ın Taliban tarafından ele geçirilmesini protesto etmek ve Kabil’deki yeni rejime karşı çıkan Afganlarla dayanışma göstermek için yürüdü.

Binlerce insan öğle saatlerinden itibaren İngiliz başkentinin merkezine indi. Hyde Park’ta toplandı ve Başbakan Boris Johnson’ın ikametgahı ve ofisi olan Downing Caddesi’nin yanından Whitehall’a yürüdü.

İngiltere, ABD ve diğer Batılı müttefikler vatandaşlarını ve diğerlerini Kabil’den tahliye etmek için mücadele ederken, İngiltere lideri bu hafta hükümetinin Afganistan’daki krizi ele alış biçimiyle ilgili sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Londra etkinliğindeki protestocular, “Taliban değişmedi” yazılı pankartın arkasında yürürken, diğerleri “Afganları öldürmeyi bırakın” ve “Afgan kadınlarına yönelik baskıyı durdurun” gibi sloganlar taşıyan pankartlar taşıdı.
Birçok katılımcı ayrıca Afganistan’ın siyah, kırmızı ve yeşil ulusal bayrağını salladı ve Taliban’ın devralmasına karşı sloganlar attı.

Taliban, kadınlara adil davranacağını ve binlerce kişinin kaotik sahnelerin ortasında Kabil’den kaçmaya çalışırken, ülkede yirmi yıllık katılımları sırasında Batılı güçlerle işbirliği yapan Afganlara karşı intikam aramayacağını vurguladı.
Londra’da gösteri yapanlar da dahil olmak üzere birçok Afgan ve diğerleri, militanların sözde kara listedeki insanlara karşı şiddetli misillemelere başladıkları yönündeki haberler üzerine, verilen güvenceler konusunda oldukça şüpheci.