Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Taliban burka giymeyen kadınları infaz etmeye başladı!

Afganistan’ı savaşmadan ele geçiren Taliban terör örgütü, dünyaya daha ılımlı mesajlar vermeye çalışsa da diğer taraftan vahşetine devam ediyor. Kendilerini İlah yerine koyan Taliban askerleri insanları inançlarından dolayı yargılayıp cezasını kendisi veriyor. Öyle ki, burka giymeyen kadınları bile infaz etmeye başladı. Kadınların giyimlerinden canlarına kast eden Taliban’ın bu vahşeti dünya gündemine girdi.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Taliban yetkilileri, kadınların şeriat kuralları çerçevesinde iş ve eğitim hayatına katılabileceklerini söyledi. Taliban sözcüsü ayrıca kadınların burka giymesinin şart olmadığını ama başörtüsünün zorunlu olacağını söyledi.

BURKA GİYMEDİĞİ İÇİN BİR KADINI ÖLDÜRDÜLER

Bu gelişmeler yaşanırken ülkenin bazı kesimlerinden Taliban’ın eski dönemini aratmayacak haberler gelmeye başladı. Fox News’un haberine göre, Afganistan’ın Takhar vilayetinde bir kadın burka giymediği için Taliban militanları tarafından vurularak öldürüldü. Bu görüntü endişe içerisinde Afganistan’daki gelişmeleri izleyenler tarafından da korkuyla karşılandı.

Sosyal medyada da yayınlanan fotoğraf binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve kısa sürede gündem oldu. Söz konusu infazın Taliban’ın genel af ilan edip, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptığı gün gerçekleştiği öğrenildi.

GENEL AF İLAN ETMİŞLERDİ

Dün Taliban’ın kültür komisyonu üyesi Enamullah Samangani, kontrollerine geçen Afgan devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Afganistan’da herkes için “af” ilan ettiklerini belirterek kadınları yönetime katılmaya davet etmişti.Hatta Taliban yetkililerinden birisi, kadın bir spikerin sunduğu televizyon programına katılarak röportaj vermişti. Bu yayın, izleyenlere Taliban’ın radikal politikalarında ılımlı bir havanın esmeye başladığını düşündürtmüştü.